Van afwasser tot directeur

Al heel jong wist ik dat ik een baan in de horeca of in de dienstverlening wilde; ik wilde mensen het naar hun zin maken. Daarom ben ik op mijn 14e begonnen met werken in de horeca, eerst als afwashulp en later in de bediening. Ik deed waarvan ik dacht dat het goed was.

Pas toen ik naar de hotelschool ging, leerde ik hoe het écht moest. De ervaring die je op doet op school, maar zeker ook in de praktijk en door te doen en fouten te maken, helpen je een professional te worden. Het brengt je verder door veel te oefenen met de juiste begeleiding van experts uit de praktijk. Als oud-horecadirecteur ben ik trots op een veilige leeromgeving als Gerecht & Land!

Culinaire groet,
Tom Valk (Directeur Vrij & Gastvrij, Horeca)

Wil jij ook kok worden?

Bij ons word jij een kok. En niet alleen een kok die een aantal gerechten beheerst. Nee, we maken van jou een kok die klaar is om zijn/haar vleugels te spreiden en klaar is voor de wereldkeukens van nu.

Je kookt op verschillende locaties zoals op school en in restaurants. Je praat en denkt over koken. Je leert koken met respect voor de natuur en de mens. Je houdt rekening met de trends en ontwikkelingen die er zijn met betrekking tot voedsel en dieren. Bij Landstede MBO leiden we je niet alleen op voor het vak maar ook tot wereldburger; iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en zijn omgeving.

Tijdens de opleiding krijg de kans om je eigen ideeën uit te voeren. In jouw leerproces wordt dus veelvuldig gebruikt gemaakt van jouw eigen inbreng. Je bedenkt je eigen gerechten en kookt je eigen menu. Zowel op individueel- als op groepsniveau. We geven je alle ruimte en ondersteuning om jouw talenten te ontwikkelen en een volwaardig kok te worden. Klaar om te werken in een (top)restaurant!

Bediening

Het vak gastheer of gastvrouw is een dynamisch vak waarbij je werkt in wisselende situaties en in ieder gesprek gebruik maakt van jouw opgebouwde kennis over eten en drinken. Jij bent de ambassadeur van het restaurant of hotel.

Niets is je te veel en je loopt graag die extra meter voor de gasten. Je bent monter, opgeruimd van karakter en vriendelijk naar gasten, op alle momenten! Samen met je collega’s zorg je voor een optimale sfeer waarin gasten zich op hun gemak voelen en met plezier naar jouw organisatie komen.

"Door de leerlingen in de praktijk kennis en vaardigheden op te laten doen, leren ze op de beste manier."

Reserveren

Kom jij ervaren hoe wij onderwijs, lekker eten en gastvrijheid samen brengen?

Reserveer een tafel

Landstede Groep